Je merkstrategie bepalen

Je merkstrategie is de fundering voor je visuele branding en contentmarketing. Hiermee trek je de aandacht, roep je herkenning op en wek je vertrouwen bij je potentiële klanten. Je kunt hier het beste al ruim voor de lancering van je product mee beginnen. Maar hóe begin je? Want branding is een vak apart, waarbij een heldere merkstrategie als basis niet mag ontbreken. Ik help je hier graag bij!

Wat is er nodig voor het ontwikkelen van je merkstrategie?

Voordat we samen aan de slag kunnen met het ontwikkelen van je merkstrategie, zoek ik eerst naar de antwoorden op deze vragen:

Waarom is een online merkstrategie zo belangrijk?

Om je doelgroep online te bereiken én ze te activeren om van jouw product, dienst, platform of applicatie gebruik te maken, zijn herkenbaarheid en vertrouwen belangrijk. Dit creëer je onder andere door alle visuele elementen die je in je communicatie uitingen gebruikt op elkaar af te stemmen. Een merkstrategie is belangrijk om ervoor te zorgen dat die visuele elementen altijd en overal aansluiten op jouw bedrijfs- of merkidentiteit. Het is de fundering voor al je structurele communicatie en contentmarketing.

Na het uiteenzetten van je merkstrategie volgt de volgende stap: de vormgeving van de verschillende visuele elementen die jouw merk kracht bij zetten.

Aan de slag met jouw merkstrategie? Doe de Brand ID Scan!

Weerspiegelt jouw online branding je bedrijfs- of merkidentiteit? Of is jouw online product of dienst nog volop in ontwikkeling en wil je een goede start maken met je branding? Tijdens een persoonlijke kennismaking bespreken we jouw doelen en wensen. Op basis daarvan voer ik de Brand ID Scan uit en deel de resultaten gratis en vrijblijvend met je. Ben jij klaar voor de eerste stap?